Ett lamafritt inlägg

IMORGON!! Då vet ni nog vad som händer, så som jag har tjatat... wiiiiiiiie :D idag ska jag packa och fixa hela dagen, ska nog sätta igång redan nu. Ungefär klockan åtta imorgon drar vi iväg. Så detta blir det sista inlägget jag skriver innan det bär iväg.

Gårdagen spenderades med en jäkla massa tvätt, grillning i Järna och sedan flumkväll/filmkväll med Ailie <3 vi såg på Corpse bride, helt underbar film <3


Nu säger jag hejdå Sverige och hej Tyskland! Vi ses om en vecka ;) Rock on, för det ska jag göra, som fan!

Och nu till något helt annat

Jag har alltid undrat vad som är skillnaden mellan en lama och en alpacka. För ärligt talat, jag tycker att de ser exakt likadana ut! It's so confusing. Men efter att ha läst lite på google fick jag reda på att:

- Lamor är mer självständiga till skillnad från en alpacka, som är mer ett flockdjur.
- Lamor är mycket större än alpackor.
- Alpackor har man främst för att få ull till att tillverka kläder av, medan lamaull inte används lika mycket.
- Alpackor är ofta mer ulliga och har rakare öron än lamor.

Varför går jag överhuvudtaget runt och tänker på sånt här?

Lama
Alpacka

Om du frågar mig så är lamorna sötare ;)

He lives for rock'n'roll

Jag tycker synd om min pojkvän, han är fortfarande lite sjuk .__. puss på honom <3 fast jag vågar inte pussa på honom nu för jag vill inte bli smittad, haha.

Hade en väldigt lamig kväll igår med ett awesome gäng :D lamor <3 Ikväll ska jag först till Järna till Joakims familj sedan tillbaka till Vansbro för att busa runt med Ailie :) blir bra det! And you know what? I övermorgon åker vi mot Tyskland! Inte långt kvar nu! Imorgon ska jag börja packa, ska försöka ta med mig så lite som möjligt, men det slutar alltid med att det blir mer än man tänkt sig. Satan så svårt det är att packa! Nu ska jag hoppa i duschen, rock on!

Downfall

Okej, jag har bestämt mig. Det blir Children of bodom, jag måste dissa Ghost, även om det känns skit. Men Children kommer bli så underbart grymt, deras musik <333 jävlar vad jag ska headbanga! Min nacke kommer få ta mycket stryk under Wacken xD behöver inte headbanga mycket alls för att det ska göra ont. Jag är för ovan! Måste headbanga meeeer!


Underbara <3

Snaaart

Åhåhåhå på måndag åker vi! Jag kan inte vänta, är hur pepp som helst! Bara tre dagar kvar, de måste gå fort!

Men jag har ett litet problem. Sista dagen på Wacken, lördag nästa vecka, krockar Children of bodom och Ghost, banden jag vill se allra mest. Åh typiskt, varför måste just de banden krocka? Jag vet inte vilket jag ska välja. Children of bodom har jag älskat i flera år och alltid velat sett. Ghost har jag redan sett en gång, men de var så fantastiska att jag bara måste se dem igen! Det självklara valet vore förstås Children of bodom eftersom jag inte har sett dem förut, men det skär i hjärtat att missa Ghost. Vi får se hur jag gör, antagligen blir det nog Children. Jag och mina i-landsproblem...

Death Knell

Det blev inge tvätt för mig igår, jag åkte med till Orsa lite spontant istället ^^ det var trevligt! Det är så härlig stämning på Orsayran så dit vill jag då minst en gång per år :)

Idag åkte jag till Malung och gjorde ett besök på sjukstugan. Det är inget allvarligt fel på mina knän, men jag får inte springa eller powerwalka förren jag har fått nya inlägg i mina skor. Det suger ganska hårt! Men när det blir bra kan jag springa hur mycket jag vill, så det gäller att ha tålamod. Dessutom måste jag käka ibumetin tills värken går över. Jag har inte kunnat svälja värktabletter förut, men nu kan jag det! Är stolt över mig själv :'D haha.

Färga håret hann jag också med när jag var till Malung, jag använde till och med ekologisk hårfärg. Det känns bra att vara snäll mot miljön, även om färgen var lite dyrare. Resultatet blev då bra :)

Tummen upp för miljövänlig hårfärg.

I lived in a cake

Jag diggar texten till Lamalåten. Så random!

Igår såg jag och Ida på Devil, det är en skräckfilm som jag rekommenderar :) det var verkligen obehaglig och oförutsägbar and that's just awesome! Sedan fick jag se på hennes och Mirells danser från balettakademin, satan vad duktiga de är! :'D

Idag ska jag uträtta lite ärenden och ikväll har vi tvättid. Jag gillar inte att ha tvättid, för då blir man liksom fast hemma och kan inte hitta på något annat bara för den där jäkla tvätten man måste passa. Och Joakim ska till Orsayran, så jag blir ensam hemma. Wää O_o

Nu ska jag gå och handla, rock on!


Gillar att filmen mestadels utspelar sig i en hiss.

Nine days

Nu blir det snart en tur till Mora, bara min segis till pojkvän kommer upp snart. Han ska hämta sitt pass och jag kanske ska inhandla ett par nya converse. Nice :D De jag har nu är ju inte så lite trasiga, så mamma insisterade på att hon skulle betala ett par nya till mig och det tackar man ju inte nej till! Det blir nog ett par vanliga svarta, de trivs jag bäst i. Mitt knä mår lite bättre idag och det känns bra. Då kan jag kanske vara lite aktivare.

Jag såg en bra film för några dagar sedan btw, Water for elephants. Se den!


Skin

Den här dagen har varit väldigt slapp på grund av mitt förbaskade knä. Men det har faktiskt varit en skön dag ändå, har bara varit hemma och pluggat lite körkortsteori, läst ut en bok, spelat gitarr och fixat lite. Gött, sådana vilodagar behövs ibland. Nu ska vi snart åka iväg och gratulera E som fyller 20 idag :] sedan kanske det får bli en bra film eller något.


Jag gillar den här bilden på Johanna och jag saknar henne redan <3 men vi ses igen i augusti!

Can you feel my eyes on you?

Sitter och gör massa olika körkortstester på internet, det går faktiskt över förväntan bra :D jag kan nog mer än jag tror och det känns väldigt bra. Jag fyller arton om mindre än två månader och då gäller det. Så nu ska jag plugga och köra så mycket jag bara kan.

Om bara en vecka åker vi till Wacken! Åhhhåhåhåhhåhåå!!! Det kommer bli helt sjukt kul :D hoppas att denna vecka går fort! Jag kanske ska åka upp till Lima igen med ett gäng, hoppas det :) det är så mysigt däruppe. På torsdag har jag fått tid på vårdcentralen i Malung, jag har nämligen ett knä som måste undersökas. Det gör ont och jag kan inte ens springa, det är inte kul! Jag vill kunna springa och röra på mig som vanligt, men nej då. Hoppas att det inte är något allvarligt fel. Nej nu ska jag nog ta en paus i pluggandet och ta fram gitarren ^^

Shy - Sonata Arctica

I am who I am, take it or leave it.

Ibland önskar jag att jag inte var människa. Jag önskar att jag var ett djur, vilket som helst. För människor är allt de jävligaste varelser som finns. Det är vi som har förstört planeten på grund av alla våra utsläpp och miljöförstöring. Det är vi som dödar andra människor och djur hänsynslöst. Djur dödar bara för att få mat, för att överleva. Om inte människan funnits hade jorden varit en mycket vackrare och fridfullare plats. Men nu håller vi på att förstöra den. Det känns inte bra.

Batterilucksjävel

Jag vill bli frisk! Jag är inte jättesjuk, bara sådär irriterande småförkyld. Jag hatar det. Gör mig frisk! Jaja, det är väl bara att ta det lugnt och vila upp sig, men jag har svårt för det. Gaaah.

Det var helt underbart att äntligen få sova ut imorse efter en veckas dålig sömn. Jag slocknade tidigt igår och sov som en stock hela natten, underbart. Nu är det bara att ladda upp inför VNF-festivalen i Järna som nog kommer att bli grym :D bara det inte regnar hela dagen. Men jag är van vid regn vid det här laget, jag säger bara Sonisphere 2010...

Rubriken kom av att det inte går att få in batteriet i min kamera O_o väldigt irriterande!

Sunsetter

Malung är allt bra vackert ibland. Fast det var ännu vackrare i verkligheten.
Men nu åker jag till Vansbro ;)

Ritualist

Måste bara säga att jag diggar Dimmu Borgirs album Abrahadabra. Riktigt nice, listen to it!

Nu är det bara en dag kvar att jobba, sedan får jag äntligen sova ut :D känns som att jag inte har gjort det på fööör länge... att det ska vara så svårt att komma i säng i tid.

I morgon åker jag tillbaka till Vansbro och på lördag blir det VNF för hela slanten, blir nog bra det :)

Look at me rocking out

Kom nyss hem från jobbet, det är bara två dagar kvar nu. Tiden går fort! Vart tar dagarna vägen egentligen? Jag är lite förkyld också och det känns inte bra .__. men förhoppningsvis kan jag stoppa förkylningen med esberitox och brustabletter. Jag är hungrig, så jag ska göra kycklingwok nu och sedan vänta på att mina vänner kommer tillbaka från skogen :D rock on!


Johanna, Markus och jag.

I don't care

Hemkommen från jobbet och nu sitter jag och väntar på att dom från Ekskogen ska komma hit. I miss them! Så ikväll blir det att umgås med dem :D de stannar ända tills på fredag och det är awesome <3 imorgon ska det tydligen vara klassfest med gamla 9D, det blir trevligt må jag säga :) Jag kom på idag att det bara är två veckor kvar tills vi åker till Tyskland, aaaahh! Så nu sitter jag och laddar upp med min Wacken-playlist på spotify ;)


Dum hest is coming for you!

Pokerfaaaaaace och dansande hestar

Jag gillar random rubriker. Igår blev det poker från tio på morgonen till ett på natten. Det var verkligen en jättetrevlig dag/kväll med massa skratt och flum :') precis som det ska vara! Dessutom vann jag 200 kronor också, inte för att det är särskilt mycket men jag är stolt över mig själv ändå, haha. Denna vecka kommer jag inte ha tid att blogga särskilt mycket. Jag kommer jobba på dagarna och på kvällarna ska jag träffa dom från Ekskogen, som kommer hit ikväll :D awesome <3 Dessutom är det ju dansbandsvecka här i Malung, vilket innebär att det invarderas av tusentals dansglada människor. Det är trevligt med lite folk på byn för en gångs skull! Så det blir nog ut och träffa lite folk också :) Det blir en bra vecka! Rock on dudes.


72

Snart bär det av hem till Kalle för att spela poker all day long :D Nu tänkte jag lägga in någon rolig pokerbild men jag använder Joakims dator så jag har inga bilder här. Jaja, ha en bra dag!

Harry Potter and the deathly hallows part two

Igår fick jag äntligen se filmen jag längtat så mycket efter att se. Jag var lite smått nervös innan den skulle börja. Men den var jättebra, till och med bättre än jag trodde! Jag tycker att de har fått med allt viktigt i filmen, fast jag har inte läst boken på jättelänge så de kan ju ha glömt något. De var så sorglig ibland så jag kunde inte hålla tårarna borta. Åh herregud, det var sista filmen, jag kan inte fatta det. Jag var verkligen en Harry Potter-nörd när jag var mindre och det har varit en del av mitt liv så länge och sedan plötsligt tar det slut. Inga fler böcker, inga fler filmer. Men jag måste säga att Harry Potter and the deathly hallows part two var en mycket värdig avslutning på några bra filmer :) nu fick jag jättelust att läsa sista boken igen, måste ta och göra det. Det är ju så mycket som händer i den så jag har glömt hälften!


Snape-scenen var en av de sorgligaste.

Forest

Sitter i soffan bredvid Joakim, jag har saknat honom! Har inte sett honom på nästan en vecka, det är för länge <3


<3

Blä

Jag är nog schizofren. Det känns så. Ena sekunden är jag hur glad och nöjd som helst, andra sekunden brister det. Okej, det är inget tecken på splittrad personlighet eller vad det kallas, men ändå. Jag har insett att jag är en stressad människa. Det känns som jag har en miljon saker att göra, hela tiden. Och jag gillar det inte. Lugna ner dig, Elin. Nej, det går inte.

Bilder från Åmål

Vad gör hunden? Söt är den i alla fall :)

En awesome helg!

Gateways

Nyss hemkommen från jobbet, det har varit helt okej :) ungefär lika som förra året, som jag hade förväntat mig. Jag är då glad att jag får jobba på Orrskogen istället för att ligga och rensa rabatter någonstans. Men precis när jag skulle cykla hem från jobbet började det såklart ösregna, kul! Eller inte. Jaja, nu är jag hemma och torr. Ikväll blir det ett pass på gymmet och sedan får vi se. En mycket bra sak: Sista Harry Potter-filmen går i Vansbro på torsdag :D då ska jag dit! Awesome ^^ Nu ska jag digga Dimmu borgir, rock on people!

Let it burn

Nu har jag landat i Vansbro igen för att snart åka vidare till Malung. Vi har haft en grym helg i Åmål med härligt folk och bra musik. Supernice med andra ord :D Åmål var ett jättemysigt ställe och dit skulle jag gärna återvända. Bilder från helgen kommer i ett senare inlägg. Just nu är jag ganska trött och seg efter hemresan, men när jag kommer till Malung ska jag nog ta en uppiggande promenad. Nu måste jag sätta igång och packa om mina väskor. Rooock on!

This chapel of ritual

Smells of dead human sacrifices from the altar bed
On this night of ritual
Invocing our master
To procreate the unholy bastard

Idag bär det av till Åmål med Ailie :D underbart! Så nu blir det inte någon bloggning på några dagar. Men jag tror att ni överlever...

Vi drar nog iväg vid fem-sex någon gång och innan dess måste jag hinna fixa med lite saker. Jag har inte ens börjat packa än! Kanske är dags att börja nu då. Rock on llamas!

Bild från lamagården! De var så söta <3
Jag och lama :D <33 (jag har fan alltid samma pose)

Ghost

Jag måste bara få hylla Ghost lite. De är, som James Hetfield i Metallica beskrev i helgen, en frisk fläkt i metalvärlden. Musiken är helt jäkla underbar, det är svårt att beskriva den, den är speciell. Och att se dem live var något av det bästa jag någonsin har varit med om. Det var mäktigt och helt fascinerande. Inte konstigt att deras debutalbum Opus Eponymous har fått så bra recensioner.  Det som gör bandet extra spännande är att de är så anonyma, ingen vet vilka personer som gömmer sig bakom de maskerade ansiktena. Jag vill veta, jag vill att de ska ta av sina huvor och visa sig för jag är väldigt nyfiken. Jag är så otroligt glad att jag kommer att få se dem igen på Wacken, det är bara 29 dagar kvar nu.


Here's a llama, there's a llama and another little llama

Idag har jag hunnit med en del saker:

- Jag har övningskört en massa, både på byn och på slingriga, smala grusvägar i skogen.

- Jag har äntligen sett lamor! De var jättesöta <3 bilder kommer :D dessutom var det en massa andra coola djur där.

- Jag har varit på gymmet och kört spinning och core, gött var det men jag känner att jag kommer att ha träningsvärk imorgon.

- Jag har tvättat och hängt en massa tvätt. Känner mig effektiv!

- Lagat supergod mat, någon slags kyckling med äpple och curry, mums!

Nu ska jag chilla resten av kvällen och imorgon bär det av till Vansbro igen :)


Not fare

Alice Cooper har spelat på Gröna Lund idag. Typiskt, jag skulle ha varit där! Wäää! Men jag hade inte tid och råd och dessutom har jag ju sett honom två gånger redan. Men jag vill se honom igen! Han är så fantastisk så det är inte klokt <3 Flogging Molly spelade också där nyligen, jag hade velat sett dem med. Men jag har ju sett dem också en gång :D på Sweden Rock 2009, det var en underbar festival må jag säga <3

Nu sitter jag i Malung efter en shoppingdag i Mora. Det blev en hel del faktiskt. Imorgon blir det övningskörning och lamagård. Jag ska äntligen få se riktiga lamor. Åh herregud, jag kommer att dö av lycka. :D

Enter night

Igår kväll såg jag på The big four på tv. Man skulle ha varit där, det var bra på tv och det skulle säkert ha varit tusen gånger bättre live. Slayer <3 Men de har jag ju faktiskt redan sett live på Sonisphere förra året ^^

Idag åker jag till Malung och sedan bär det av till Mora för att kolla i lite affärer. På tisdag blir det förhoppningsvis en tur till lamagården! *Hoppas* Sedan på torsdag bär det iväg till Åmål med Ailie :D Wiiie!

Vampire heart

Sitter och lyssnar på HIM och är nostalgisk. För några år sedan älskade jag dem, jag var verkligen helt besatt. Seriöst, ni skulle se min bilddagbok år 2008, det var HIM varje dag. Nu lyssnar jag inte lika mycket på dem, men de är fortfarande bra och har en speciell plats i mitt hjärta. Att lyssna på dem och minnas är underbart. Jag kommer aldrig att glömma när jag såg dem i Stockholm den 13/2 2008.

<3
Bilden är troligen tagen av Jessie :)

When I killed your rock'n'roll

Hade en väldigt rolig kväll igår :) det började med att jag och Ailie gick ut på byn och flummade, det är alltid lika awesome <3 Sedan gick vi hem till mig där det var massa roligt folk. En stund senare åkte Ailie hem och jag träffade på massa folk på byn som drog hem till mig och flummade loss hela kvällen/natten. Supernice var det :) Kom väl i säng runt fyra, sedan vaknade jag vid tio. Idag blir det en springtur och sedan ska jag se på The Big Four ikväll. Nice!

Been running away so long, from the day

Jag älskar The 69 eyes musik. Jag får sån underbar stämning i hela kroppen när jag lyssnar på deras låtar, det är svårt att beskriva för någon som inte förstår. De påminner mig om tidigare, speciella stunder. Det finns fler band som får mig att känna såhär, men The 69 eyes är speciella på något vis. Jag ska se dem live innan jag dör.


Just like the moon does 
We rise and shine and fall 
Over you that I 
Rise and shine and crawl 
Victims are we all 
Are we all 
Are we all 

Tillbaka till civilisationen...

... eller civilståndet som min farmor felaktikt sa en gång. Hahahaha! Well, I'm back from Lima. Jag gillar verkligen det stället, det är supermysigt. Vi bodde på en fäbod som heter Bergsätra och stugan har ingen el och inget rinnande vatten. Det är så lugnt där, det enda som låter är ljudet av kornas bjällror när de går omkring :) helt underbart! Korna var hiskeligt söta <3 hiskeligt? Sen när har jag börjat använda det ordet? Whatever. Nu är det helg också. Inte för att det är någon skillnad nu när det är sommarlov, men ändå ^^ jag har inga planer än så länge.

Vackra Bergsätra
Kon längst till vänster ser läskig ut, haha.
Sötko <3
Snel hest plus snel ko = sant!
Denna ko ser lite lurig ut.
Puss <3